Crane operator

Neznam da li kod nas ima zainteresiranih tj.da li ima dizaličara sa dozvolama jer kako vidim zadnjih par godina su dizaličari jako traženi i stalno ima oglaÅ¡avanja za posao u offshoru.
Mislim da bi ljudi koji su zaiteresirani za posao mogli malo razmisliti i samo sa 4-5 dana tečaja i naravno prakse pa opet 4-5 dana tečaj da se dobije 2 stage Certificate Crane Opertor. Relativno u kratkom vremenu dobije se dobar posao i dobra plaća.
Prije je bio na forumu kolega dizaličar ali vidim da je nestao sa foruma a u zadnje vrijeme ne vidim niti jedan oglas za dizaličara.

Evo za početak koji oglas pa kolege pomorci naprid.

I hope you are well?

Please note I am urgently seeking a stage 2 crane operator can you confirm your availability and contact number?

I look forward to hearing from you.

Kind Regards,

Kate Bryan (BA Hons)

Kate.B@worldwide-rs.com

WRS - Worldwide Recruitment Solutions
Marine Division – Lifting, Rigging and Technical Personnel
Tel: +0044 161 926 2525 office
Web: Worldwide Recruitment Solutions (WRS)

Hi
I hope you are well.
I require the following:
Stage 3 Crane Op
Semi sub
West Africa
Previous experience on a floating drilling rig
Start 11th June - will have to apply for visa asap
28 Day hitch
Please drop me an email if you are available for this date and you have previous experience on a drilling rig.
Many thanks
Tracy
Regards,

Tracy McGrath
Senior Consultant

Xltec Recruitment Limited

Glasgow: + 44 141 222 2538 Aberdeen: +44 1224 270 377

Queen’s House Westpoint House
29 St. Vincent Pl. Prospect Rd
Glasgow Arnhall Business Park
G1 2DT AB32 6FJ

tracy@xltecrecruitment.co.uk

I am currently recruiting for a Crane operator to fly ASAP.

This is working on a Jack up rig in West Africa.

Need someone who can start within 1 week and has all offshore certificates up to date and valid stage 3 .

Very good pay available for the right candidate.

If this is of interest to you please let me know and send all certificates and 2 checkable references.

This will be for 1 hitch.

Regards
Liam

Liam Kent
Senior Consultant - Head of Drilling Division

MD072_TunerLovell_Logo.jpg
Technical Recruiters for Oil & Gas and Engineering Sectors

76-80 Old Broad Street| London| EC2M 1QP | United Kingdom
Main: +44 (0)207 448 1100
Mobile: +44 (0)7881109362
Direct line: +44 (0)207 448 1107
Email: liam.kent@turnerlovell.com
Web: -|:: Turner Lovell :: |-

Svi ovi oglasi su stari 1-2 dana i stalno se traže dizaličari pa kolege moje vi koji nemate bolje opcije razmislite i raspitajte se pa na tečaj za bolju plaću ili bolji posao. Kod mene je Ukrajinac Crane operator koji je zavrsio pomorsku i bio 2 broda 3rd officer i vidio da za doci do kapetana triba 10 godina i viÅ¡e a položija u Engleskoj za dizaličara i sada već par godina radi i day rate 600US$.

We are glad to offer You the job at the position of Crane operator for DSV, working in Nigerian waters.

The rotation is 60 days on/30 days off, and salary of 380 USD per day.

Please let us know Your availability.

Also please let us see Your Application form and Your Crane operator certificate, prior to copies of all the rest of Your Offshore documents.

Best regards,
Crew operator assistant
Crew Recruitment Services
CRS Marine <cvs@crs-marine.com>

Tu sam ja Edigene,povirin svaki dan
Mene ljudi pitaju uglavnom na PP i tako sam upozna par ljudi jer im volim rec osobno i objasnit.
Nazalost ovo sta si napisa da se u par dana tecaja i malo iskustva moze doc na dobar posao bas i ne stoji.
Zadnje dvi godine cak i na najmanjoj dizalici koja radi subsea posao moras imati stage 3,a za doc do toga triba se satrat ka budala za nac firmu koja ce te poslat na tecaj za stage 3 koji kosta 1300 funti.Ako se radi u Africi niti jedna firma te nece tek tako poslat odnosno prvi put kad se polaze stage 3 instruktor mora doc na broda a to se firmama ne isplati jer su dnevnice toj firmi ogromne i jednostavno nece da to ljudima naprave.
Takoder to i nije tako lako jer se mora doslovno znat dizalica od glave do pete,od unutrasnjosti sajle pa do najsitinijeg detalja.Polaze se dosta tezak ispit od 65 pitanja i onda to sve triba prolazit svake dvi godine.
I ako neko ima tecaj za dizalicara i recimo BOSIET,niko ga nece uzet jer svi jos traze Fire team member,HLO,working at height,i jos par stvari.
Ljudi idu to poloze i onda se razocaraju jer to vridi dvi godine a oni se ne mogu ukrcat.
Pocetak je jako tezak i najbolje je da neko nekoga ubaci na brod ili rig di ima dizalica pa se pomalo slepat da firma placa.
Znaci ovo tvoje za tecajeve gubi smisao jer je lakse zavrsit skolu za strojara ili nauticara i u dvi godine doc do casnika nego se upustat od pocetka za dizalicara jer nazalost nema smisla osim ako se nema veza.
A da ne kazem da je srica ako se ko uspije pribacit sa subsea broda na rig,to je znastvena fantastika.
Evo primjer sa Merska iz prve ruke di sad radim,brod je jos u Koreji,fale jos tri dizalicara za moj brod,i kaze ova da imaju na stotine CVa ali da oce uzet prave ljude.

ipak mislin da nebi bilo lose da se nasi mornari i niza posada opredjele za ovi dio posla, evo oden rumunj i ukrajinac rade na 150T i rade subsea, a prije su bili mornari,sad su stage 3.
A vidim da i dosta firmi trazi AB/crane operator, glavno je krenit, jer posla je sve vise...

ipak mislin da nebi bilo lose da se nasi mornari i niza posada opredjele za ovi dio posla, evo oden rumunj i ukrajinac rade na 150T i rade subsea, a prije su bili mornari,sad su stage 3.
A vidim da i dosta firmi trazi AB/crane operator, glavno je krenit, jer posla je sve vise...

Naravno da je dobro,ali samo ako se vec radi na takvoj vrsti broda u suprotnom ic na rizik i ic u Aberdeen polagat stage 1 i bacit pare je cista ludost jer sa stage 1 nemos nista.A za ic direktno polagat stage 2 triba imat bar godinu dana u matrikuli kao crane op.
Za doc do stage 3 triba jaja otegnit i nije bas lagano.
Kile,upravo taj :)

E pa dobro si to objasnija moj dizaličaru, svaka čast na tvojemu iskustvi i objaÅ¡njenu. Nisam ni ja mislio da 3 stage operator se postaje odmah. Znam da itekako triba vrimena i da ti kompanija odluci platiti. Kod mene su na brodu 4 dizaličara i nitko nema 3 stage, svi su 2 stage.
Ali pomalo bože moj ako se ne položi i ne proba nitko te neće doma zvati.

Ja sam samo dao prijedlog a na ljudima je da odluče Å¡ta se može i Å¡ta njima najviÅ¡e odgovara. Eto svako iskustvo dobro dođe pa tako i tvoje. Bez muke i truda i puno sreće danas ne ide tako lako. Moža je prije 5-10 godina i tu bilo lakÅ¡e započeti kao crane operator a danas je i to teže.

Eto uživaj kolega i možda bar jedan uspije iz Hrvatske sa ovim mojim prijedlogom pa će i to biti uspjeh.

Edigene moj dragi,neka si ti ovo pokrenija i ja cu savjetovat ljude kad god triba,vec jesam nekolicinu i slazem se da ko moze neka ide ovim putem,nema se sta izgubit.
Meni osobno je posal ludilo i ja bi osta uvik dizalicar jer gustam radit sa dizalicama iako na drillshipovima i ostalim rigovima smo zaduzeni za veliki opseg posla.
Lipo od tebe sta mislis na sve i zato i jesmo tu

Last edited:
Mogu se i ja ubacit na ovu temu.
Evo da recem svoje iskustvo o mom kolegi koji je sada AB kao i ja na PSV. Inace je poljak covik 38god, ima polozene sve offshore certifikate vec pune dvi godine. Nigdi ga niko ne zeli primiti da radi kao dizalicar jer nema iskustva na offshoru nego na kontenjerima di je stekao pravo da polaze stage 2. o svome trosku naravno. i sada nakon dvi god ne zeli obnovit papire jer smatra da je to bacanje para za one ljude koji nemaju vezu i sricu. ponavljam-polozio je sve na svoju ruku,ali nema toga iskustva di ga svi trazu. i jednostavno je odusta. obisa je sve firme u Aberdeenu jer smo radili gori posla ko zna koliko mailova ali nista. jos uvik je samo AB.
Mozda je on samo bez srice al eto samo sam tia podjelit ovo cisto da vidite da i s polozenim papirima ne prolazi. A za nas nije bas malo dat oko 20 000kn za certifikate kada imas doma usta sta treba nahranit a i ne znas sta te ceka sutra. :)

E pa dobro si to objasnija moj dizaličaru, svaka čast na tvojemu iskustvi i objaÅ¡njenu. Nisam ni ja mislio da 3 stage operator se postaje odmah. Znam da itekako triba vrimena i da ti kompanija odluci platiti. Kod mene su na brodu 4 dizaličara i nitko nema 3 stage, svi su 2 stage.
Ali pomalo bože moj ako se ne položi i ne proba nitko te neće doma zvati.

Ja sam samo dao prijedlog a na ljudima je da odluče Å¡ta se može i Å¡ta njima najviÅ¡e odgovara. Eto svako iskustvo dobro dođe pa tako i tvoje. Bez muke i truda i puno sreće danas ne ide tako lako. Moža je prije 5-10 godina i tu bilo lakÅ¡e započeti kao crane operator a danas je i to teže.

Eto uživaj kolega i možda bar jedan uspije iz Hrvatske sa ovim mojim prijedlogom pa će i to biti uspjeh.

I have a position available:

Position: Crane Operator
Vessel: Skandi Singapore
Day rate: 350 GBP
Joining date: 04/06/14
Duration: 4 weeks
Joining Location: Vietnam
Work Location: Vietnam

Please let me know ASAP if you are interested and I can send your CV over to the client.

You need to have a Norwegian Medical and Norwegian Seaman's book, so if you don't we can apply for them for you.

Kind Regards

Tess Remp

Tessa Remp
Trainee Recruiter (Crane)

ETPM Limited
The Wheelhouse
Greenwell Road
East Tullos
Aberdeen
AB12 3AX

T: + 44 (0) 1224 579 230

E: tessa.remp(@)etpm.co.uk

I hope you're doing well so far this week.

I'm currently after a Stage 2 or 3 crane operator for a DSV vessel MOB likely from Germany. I need you to be available to travel THIS WEEK.

They are a very prestigious client too. By all means if you do a good job on the first hitch, it's likely they may keep you.

DSV experience
AB ticket required
Stage 2 or stage 3 Certificate

ALSO

I am looking for a Stage 3 Crane operator with a US visa, or residing in the USA.
This is due to start ASAP to work in the GULF OF MEXICO. Flying to Bahamas airport.

MPSV experience
Stage 3 certificate
VISA for US or residing there already

Please send me your upto date CV and Crane Certs if interested

Suzanne Couszins
Recruitment Manager
IV Offshore

UK Freephone: 0333 2005444 T: +44 (0)1473 283485

E: Suzannecouszins@ivoffshore.com W: IV Offshore | ivoffshore.com

Tu sam ja Edigene,povirin svaki dan
Mene ljudi pitaju uglavnom na PP i tako sam upozna par ljudi jer im volim rec osobno i objasnit.
Nazalost ovo sta si napisa da se u par dana tecaja i malo iskustva moze doc na dobar posao bas i ne stoji.
Zadnje dvi godine cak i na najmanjoj dizalici koja radi subsea posao moras imati stage 3,a za doc do toga triba se satrat ka budala za nac firmu koja ce te poslat na tecaj za stage 3 koji kosta 1300 funti.Ako se radi u Africi niti jedna firma te nece tek tako poslat odnosno prvi put kad se polaze stage 3 instruktor mora doc na broda a to se firmama ne isplati jer su dnevnice toj firmi ogromne i jednostavno nece da to ljudima naprave.
Takoder to i nije tako lako jer se mora doslovno znat dizalica od glave do pete,od unutrasnjosti sajle pa do najsitinijeg detalja.Polaze se dosta tezak ispit od 65 pitanja i onda to sve triba prolazit svake dvi godine.
I ako neko ima tecaj za dizalicara i recimo BOSIET,niko ga nece uzet jer svi jos traze Fire team member,HLO,working at height,i jos par stvari.
Ljudi idu to poloze i onda se razocaraju jer to vridi dvi godine a oni se ne mogu ukrcat.
Pocetak je jako tezak i najbolje je da neko nekoga ubaci na brod ili rig di ima dizalica pa se pomalo slepat da firma placa.
Znaci ovo tvoje za tecajeve gubi smisao jer je lakse zavrsit skolu za strojara ili nauticara i u dvi godine doc do casnika nego se upustat od pocetka za dizalicara jer nazalost nema smisla osim ako se nema veza.
A da ne kazem da je srica ako se ko uspije pribacit sa subsea broda na rig,to je znastvena fantastika.
Evo primjer sa Merska iz prve ruke di sad radim,brod je jos u Koreji,fale jos tri dizalicara za moj brod,i kaze ova da imaju na stotine CVa ali da oce uzet prave ljude.

Sve stoji ali ono da se prebacivati sa sub sea broda na rig to bi tija samo budala ,Mislim na Subsea brodu napraviš par liftova dnevno a na rigu od 30-70 liftova a i novci su manji nego na Subsea.
A da ne govorim o stresu i opasnostima koje idu uz drilling.
Ja sam eto riskira i uložio u sparrows certificate I dobio sam posao u relativno kratkom vremenu.
Dakako da se isplati uložiti u sparrows certificate a me cili život tući ruzinu ka timunjer.

Stage 3 Crane Operator with Able Seaman Ticket for Multipurpose Sub-Sea Vessel DP 3

Day Rate: £37,000 plus company Pension at 6% of annual Salary Rotation: 6 week Rotation On / Off
Certification:
  • Stage 3 or G5 Crane Operator Ticket
  • Able Seaman Ticket
  • Valid ENG1 or equivalent medical
  • Up to date and Valid STCWs: Personal Survival Techniques/ Fir Fighting/ Basic First Aid/ Personal Safety and Social Responsibility
Job Details: This is a newly Built Sub-sea MPSV DP3 Vessel. Vessel has 4 cranes including a Hybrid Huisman Crane. Client is looking for a Crane Operator with a able seaman ticket to work on deck and on the Crane’s. Crane Operator must have experience on 400 Ton Huisman Cranes on board Sub-Sea DP Vessels. Job will be on day time shift on a 12-hour rotation. Travel expenses paid for. Client will also cover training costs.

Last edited:
Back