CV za kadeturu na brodu

lukami

New member
Pozdrav svima dobre volje koji je imaju toliko da podijele malo informacija vezano uz CV i molbe za brod. Tražim prvi ukracaj kao kadet stroja na brod, prve molbe su poslane ali sumnjam u njihov format. Imam jako puno iskustva u traženju posla na kopnu, zbilja sam u zadnjih 10 god. ispropabao sve žive i nežive formate a ustalio se onaj sa stranice Europass kao nekakv standard+cover letter tj. Motivation letter. Kako bilo da bilo, prije spomenute molbe za brod su otiÅ¡le u tom formatu:confused: s tim da sam dodao tablicu sa silnim certifikatima za brod (puna tri:D). Nakon slanja sam otkrio CV predložak na stranici pomorac.net (neću ga tu stavljat). Format je strava, informacije su čitke, ističe najbitnije i full je kratak (genijalno) ali mi se čini ne toliko pogodan za nas koji tražimo kadeturu jer npr. ja bih volio viÅ¡e istaknuti i objasniti poslove koje sam obavljao na kopnu jer bi mi mogli priskrbiti prednost u odnosu na nekoga tko nema iskustva uopće (godinama radim u servisima brodske opreme, motora, itd.). E sad, zanima me za ovih prvih par mail-ova Å¡to sam poslao u formatu Europass-a - uzimaju li HR službe uopće takve CV-je u obzir? Zanima me i miÅ¡ljenje iskusnih kolega je li format sa pomorac.net dobar za kadete i ako ne, imate li možda kakv format koji je standardan za ljude bez pomorskog iskustva?

Druga stvar! Je li potrebno slati scan breveta prilikom traženja posla ili je dovoljno navesti trajanje, naziv breveta u CV-u? Kako izgleda jedna dobra molba za posao sa svim prilozima?

Unaprijed hvala na odgovorima, puno će mi značit i skratiti mi ubijanje u pojam poslje slanja molbi - da li mi se ne javljaju jer ih ne interesiram ili jer molba nevalja.;)

Pozdrav.

Back