Jel moguće?!

hakuna_matata

3 rd eng.
Da svi oni koji su nakon srednje oti??li radit, pa i naučit radit sada trebaju na dr?žavnu maturu da bi upisali fax.

Jer očito da smo mi ne??kolovani tamo radacavali i sad trebamo uhvatit priključak s zemljom znanja dragoj nam Hrvatskoj.

Eto dragi pomorci, znači lektire na brod i če??će posječujte teen forume tako da saznamo vi??e o esejima koji nas čekaju.
Ja odo u prekvalifikaciju za pitura.

...o lijepa, o draga, o slatka Australijo...

također misim da nije obvezna..trenutno, neg samo za bodove..

a kad smo kod bodova, zar nije +10bodova za zavr??enu kadeturu i +10bodova za polo?ženu klasu?

ispravak ako grje??im!

također misim da nije obvezna..trenutno, neg samo za bodove..

a kad smo kod bodova, zar nije +10bodova za zavr??enu kadeturu i +10bodova za polo?ženu klasu?

ispravak ako grje??im!

Neznam koliko točno bodova, ali boduju se kadetura i klasa.

Pa mislim da za vanredno studiranje ne treba dr?žavna matura.

To onda nema smisla, u biti ni dupla matura nema smisla...ja mislim da je smisao u besmislu.

Maah, svejedno ću čekati penetriranje u eu, pa mi daljnje obrazovanje mo?žda i dobije smisao.
Ovako su me učinili glupavim i degradirali me među srednjo??kolce ??ta broda nisu vidili.

I jo?? su tipizirali maturu za sve strukovne ??kole, ja molim nekog ko je čuo ne??to o ovome da napi??e. Ovo sve sam čuo od ??kolskog kolege ne znam koliko je on upoznat.

POzdrav..ma kazu da se nagodinu ukida drzavna matura tako da im pada u vodu sve dosad i dabogda im palo jer ovo nije vidjeno nigdi osim u nas ....mislim da nema brige zat to..pozz

i ja čuo da se ukida,navodno dr?žava u recesiji? pa ??ta nismo to več znali, koj vrag su i donosili to ako znaju da smo u kk..

ugl.. ostaje nam čekati i vdijeti ??to dalje..

Državnu maturu od ove školske godine moraju polagati svi oni koji se žele upisati na fakultet, neovisno o o tome koliko godina imaju. Nema više klasičnih prijemnih ispita na fakultetima tako da su ocjene iz srednje škole i uspjeh na državnoj maturi parametri za upis. Iz tog razloga nema mogućnosti da netko ide po starom a netko po novom.
Za sada nema indicija da će se državna matura ukinuti dogodine, u obzir dolazi eventualno smanjenje broja izbornih predmeta koji će se moći prijaviti za polaganje.

Last edited:
Komaa...dr?žava ti da brevet da samostalno dr?ži?? pogon, u isto vrijeme se očekuje od tebe da se pripremi?? za ??ta?!
Uopće namam ideju ??ta da očekujem u tom ispitu za strukovne ??kole
Al već vidim mno??to teorije općenito o kurcu palcu
Nemam ja ni??ta protiv prijamnog ispita, al imam protiv te mature.
Jer da nebi diskriminirali srednjo??kolce, ovako diskriminiraju manje ljudi.

Ko i sve kod nas...prolivanje iz supljeg u prazno.
Sta je "njima" donit neki zakon, pa ga onda malo prominit, pa ga onda ponistit, pa onda kad nekome nesto od tog zakona ide na ruku izvadit ga iz naftaline....i tako unedogled.

Nece izac jos puno, a u oglasnicima ce bit oglasa tipa:

"Prodajem HR domovnicu i kupujem putovnicu bilo cije drzave. Moze i zamjena, dajem stan ili kucu uz moju nadoplatu".

Sifra: "Pustite me da zivim ili umrem na miru!"

Dr?žavnu maturu od ove ??kolske godine moraju polagati svi oni koji se ?žele upisati na fakultet, neovisno o o tome koliko godina imaju. Nema vi??e klasičnih prijemnih ispita na fakultetima tako da su ocjene iz srednje ??kole i uspjeh na dr?žavnoj maturi parametri za upis. Iz tog razloga nema mogućnosti da netko ide po starom a netko po novom.
Za sada nema indicija da će se dr?žavna matura ukinuti dogodine, u obzir dolazi eventualno smanjenje broja izbornih predmeta koji će se moći prijaviti za polaganje.

Nije istina, ja san danas na faksu vidija listu za bodovanje, prva je za dr?žavnu maturu, a druga za one koji su ranije zavr??ili, tj. stariji od 24 god. ili tako ne??to a daju se postotci za određenu ocjenu iz određenog predmeta.

Super sad svi koji su stariji i odlucili ic dalje moraju pocet citat lektire!
Zanima me jeli i Nives Celzijus u programu lektire ili mozda u izbornom?
Inace hrvatski jezik je jako bitan za pomorce to je valjda svima jasno.
S njim mozete svit oplovit a da vas niko nerazumi sta je u biti super narocito za sigurnost broda.

pozdrav svim velikim umovima sta su se ovakvih stvari sitili.
ovo mi pari ka natjecanje ko ce bit gluplji, ko ce donit gluplji zakon.

Da se ispravim, postoji određena kvota za one koji su stariji od 24 godine i oni pola?žu prijemni iz predmeta koje određeni fakultet tra?ži, a rečeno je da su ti ispiti po obimu gradiva i te?žini kompatibilni ispitima iz istih predmeta na dr?žavnoj maturi.

Ovako stoji u općim uvjetima upisa za 2010/2011

Za upis na trogodi??nje stručne studije mogu se prijaviti osobe koje su zavr??ile srednju ??kolu, a starije su od 24. godine odnosno na dan 31. siječnja 2010 navr??ile su 24. godine. Pravo upisa stječe se putem razredbenog postupka.

Znaći za "stare" ostaje po starom......

Ostali pristupnici isključivo se prijavljuju i upisuju putem Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na visoka učili??ta, intermetske stranice www.postani-student.hr.

ma ova matura to je toliko sranjee uveli su mali miljon novih stvari da i oni sami neznaju sta tribaa i ono sta se vec prica je da nebi tribala bit Dr?žavna Matura iduće godine...sad oce nece pojma neman... znan da su nas maturante lipo nategli :mad:

Back