Linkovi za cruisere i zaposljavanje na cruiserima

Svako dobro! Možda sam falio temu za ovo pitanje, no čisto da ne pravim novi topic. Ako netko može podijeliti koju rečenicu o poslovima i odgovornostima trećeg struje na kruzerima općenito, ne vjerujem da se razlikuje puno od kompanije do kompanije, bio bih zahvalan :)

Proguglaj i na linkedinu profile 3rd electrician + neka cruise firma Dosta ih ima opise poslova koje obavljaju.

Treći struje a Carnivala su u biti ETO i kao takvi rade sve osim liftova. Most i navigaciju bi trebali raditi drugi kojih obično nema tako da te i to zapada
Treći na Royala je u biti ista pozicija kao i drugi ali je to kao neki probni rok i tu si cca kalendarske godinu i onda ideš na poziciju drugog koji opet radi sve osim propulzije koju drži prvi
U svakom slučaju odgovornost trećih ETOa je znatno veća nego što to ime sugerira i ne može se uspoređivati sa trećim palube ili makkine. Ugl ta pozicija služi da bi kompanija dobila potpunog
​​​​​​Eto A ali da ga ne plati u potpunosti

Pozdrav ljudi!

Ima li koja dobra duša sa malo novijim mailovima sa kruzerskih kompanija, po mogućnosti sa kraćim ugovorima?
imam 6 godina iskustva kao ETO na kruzerima a trenutno sam zaglavljen na offshore. Svaka informacija je dobrodošla.

Hvala!!

Carnival USA 3rd ETO 4/2 months
Carnival UK 2nd ETO 12/12 weeks
Royal electrical engineer
Za gore navedeno pogledaj na sitovima njihovim, tamo aplicirash.
Allcruise jobs imash pozicije za ETO/1st electrician/chief electrician
Agencije: Vships, faststream, navis consulting - oni zaposhljavaju na Saga, Silver, Swan hellenic, Ritz Carlton, World, na brendove sa malom flotom.
Na situ Seabourne ili Hal naci cesh oglase kada im treba ETO-a pa prati.
CMI ima neku svoju flotu polar brodova, ugovori su po tri mjeseca.
Potrazi ih na LinkedIn i njihove regrutere.
MSC traze electronic engineer i 1st electrican.
Virgin je isto trazio 1st El.Eng
SSM je nudio na AIDA i Carnival UK.
------------------------------
Moje iskustvo: prije cesh se ukrcati na manje poznatije brendove nego na ''krupne ribe'' jer imash proces intervjua, testiranja, polaganja dodatnih certifikata, dodatnih ljekarskih itd.
Naravno ako imash nekoga da te pozove sa broda i garantuje, onda preskochish svo ovo maltretiranje.

Sretno.

Last edited:
Back