Refrigeration

Smiljo

Struja
Evo malo da ovi iskusni moreplovci koji su navigali po kruzerima, a možda netko i to radio da opiše malo kakav je život i posao ref. Asa ili ref. Techa.

Pozz ljudi

Sent from my iPhone using Tapatalk

zivot ovisi o firme do firme...posal je odrzavanje klima,ventilaora i svega sta ide uz to...sicam se da ref eng. nisu znali sta s sebom dok sam bio na cruise a bia je dosta star brod...

Iz osobnog iskustvamogu rec dat aj posal obicno obavljaju ljudi strojarske struke. Kao strojar na kruzeru mozes raditi u stroju , hotelu ili te mogu "bacit " za ventilation off. Bar je tako bilo na P&O. Poslje toga ovisi o tebi zalis li ostat u ventilaciji ili se vratit "svom poslu". Kompanija te salje na tecajeva za kompresore i ostala cudesa ako imas volje , Reef gas recovery itd.
Moj dobar prijatelj , strojar sa C/E licencom ne zeli ni cut da se vrati u makinju. Njemu je posal ventilation off divota.
Ventilation officer ima dosta posla a malo ljudi. Obicno ima 2-4 tehnicara filipinca i jednog cistaca ( ovisi o velicini broda). Drzi sve vezano za klimatizaciju broda ( chiller units , damperi , ciscenje gally ventilacije , ventilation duct sanitazing itd) , rashladne komore hrane , mrtvacnicu , frizidere po putnickim i kabinama posade , frizidere po kuzinama itd. Radi dnevnicu i u ranku je prvog ( three stripe off ) strojara , odgovoran staff engineer-u.
Mozda se sta i prominilo ali ovako je bilo prije koju godinu.

Pa kad mu zazvoni telefon, u roku po ure nakon "medical" coda na PA, znas da treba ici ukljucit frizider, i da je jedan putnik manje na brodu... nazalost, to se stalno dogadja na brodovima sa skoro 5000 putnika...

Ima to i dobru stranu Vuce. U mrtvacnici smo uzali hladit cugu za cabin party jer frizideri u kabinama nebi mogli ohladit potrebne kolicine. Posebno zele-shotove made by Medical department.
Mozda nekome degutantno ali je istinito. Cilj opravdava sredstvo

Ima to i dobru stranu Vuce. U mrtvacnici smo uzali hladit cugu za cabin party jer frizideri u kabinama nebi mogli ohladit potrebne kolicine. Posebno zele-shotove made by Medical department.
Mozda nekome degutantno ali je istinito. Cilj opravdava sredstvo

Good old days. Ocean Village.com haha dani ponosa i slave

Sent from my iPhone using Tapatalk

za asistenta ac/refrig mechanic ili kako je vec tacan naziv pozicije,treba li imati strucun skolu ili zavrsiti osnovne papire i juris ?

Meni je ovo struka za koju sam se Å¡kolovao ali poÅ¡to nemam on board iskustvo, većina agencija su me odbile, ili samo tražile CV, za entry level pozicije a znam da ih ima po brodovima i da ih rade filipinci, indijci....

Izvinjavam se unapred na izrazu ali ne mogu drugacije da se izjasnim nego da su me svi odjebi jer nemam prethodnog iskustva na brodu a ne ganjam neku ofocirsku poziciju, za pocetak assistant ili fitter. Poceli kao ovi kos nas, svi ti traze iskustva za posao a dok ga steknes posle par godina onda te odjebu jer si mator...

Back