Pomoc: prijevod termina na hrvatski (LPG/LNG)

cro_armada

New member
molio bi da mi netko prevede sljedece pojmove:
inhibitor certificates
inhibited cargoes
vapour return line
ships reliquefaction plant
liquid header
jetty blower
jetty head
ships rail
the purging operation
incondensibles
float-type ullage gauges
"top-off" tanks
manifold flange
a letter of indemnity
co-mingling
"SIGTTO"
spool pieces
equilibrium
purge condenser
permissible
tank dome
gas liquid chromatograph

molio bi takoder ukoliko netko ima sta o ukrcaju lpg-a
hvala najljepsa i pozdrav :kafa

Koji si ti tip...ukucaj "google translator" sa eng na hrv...kako upisujes tako ti prevodi...jebote,kakvi zahtjevi...bez ljutnje ali ode mi tlak na 800 :banghead:

Tptlk 2 via Desire 816

Last edited:
Tesko da ce mu translate prevest 70% ovoga pravilno tj ono sta njemu treba

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne može ovo translator prevesti @Bobby1, nego stručna osoba koja se bavi ovim stvarima, dakle kolege koji plove na brodovima tipa LPG, LNG i sl. Odbrusili ste čovjeku asocijalnu upadicu neumjesno. Evo i mene zanima kako bi ovo bilo na Rvackom.., ja dajem prijedlog prijevoda:

svjedodžba inhibitora - inhibitor certificates
inhibirani tereti - inhibited cargoes
parna povratna linija - vapour return line
brodsko postrojenje za ukapljivanje - ships reliquefaction plant
visina tekućine (dobavna visina) - liquid header
puhalo terminala (ili mola) - jetty blower
visina terminala (u smislu dobavne visine prilikom pumpanja) - jetty head
brodska ograda - ships rail
operacija pročiÅ¡ćavanja - the purging operation
nekondezati - incondensibles
mjerači ulidža na bazi plovka - float-type ullage gauges
preljevni tankovi - "top-off" tanks
flanža (prirubnica) manifolda (manifold je elastična cijev za ukrcaj/iskrcaj plina ili tekućine) - manifold flange
pismo odgovornosti (u smislu odštete) - letter of indemnity
međusobno mijeÅ¡anje - co-mingling
??? - "SIGTTO"
dijelovi motala (ne znam na što se ovo odnosi) - spool pieces
ravnoteža - equilibrium
kondezator pročiÅ¡ćavanja - purge condenser
dopuÅ¡teno, dopuÅ¡tajuće - permissible
kupola tanka - tank dome
kromatograf ukapljenog plina (služi za analizu plina i tekućine) - gas liquid chromatograph

Jesam valah Å¡kolovan, iz engleskog uvijek bila ocenka - otlično (5) :D

A ima jedan baderaÅ¡ ođe na forumu, ne zna ni Rvacki, barem ga ja ne mogu razumit.
Spool piece je komad cijevi koji se koristi za spajanje linije balasta na liniju tereta kod tankera

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Vidis @gavro koliko je slicno i lagano a ako si ti uspio prevest,tako je i on mogao...bez uvrede...ako ti translate izbaci purge condenser da je cistka kondenzatora,valjda ces zakljucit da to znaci kondenzator ciscenja...

Tptlk 2 via Desire 816

Jeli se termin "top off tanks" odnosi na punjenje do vrha tanka i/ili vrh tanka. Preljev je uvijek overflow.

Slipi putniče.., gracias. Nisam se susretao s tim, ali zapamtiću. Ovo "SIGTTO" zbilja nemam pojma na Å¡to se odnosi. Onako sam ponudio prijevod iz dosade.., a možda je kolega učija vrancuski ili talijanski, tako da ne stoji ovo Å¡to Bobby1 kaže.

Bobby1 imaš 1 ukor od mene zbog zadrtosti.
A jedino da je mislija na ISGOTT onda ima smisla pitanje. Bar su ista slova pa je mozda na to mislija

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Sigtto- society of international gas tanker and terminal operations
Spool piece - distancer

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Ispricavam se ako vam je moje pitanje "diglo" tlak. Istina da sam mogao ukucati na translate i pravit se blesav na izlaganju prezentacije da je to taj prijevod, ali zelim nesto i nauciti od strucnih ljudi koji plove na toj vrsti broda a ne bacati nasumicne izraze koji nemaju veze sa vezom. Upitao sam par pomoraca koji plove na lng/lpg te ni oni neznaju prijevod na hrvatski nego se koriste engleskim terminima, upravo zbog toga sam postavio pitanje na forum gdje je veci broj ljudi koji se razumije u to.
Ovom prilikom zahvaljujem kolegama na pomoci koji su mi dali te na potrosenom vremenu.

Back