upravljanje brodicom

ZAMET

ELEKTRICAR
:(:udriglavomPozdrav svima

Treban poloziti ispit na LK Rijeka pod nazivom"upravljanje brodicom,sve osim brze brodice"
Nitko i nije znao reci kojom bi se literaturom trebao sluziti da bi znao o cemu se radi.
Pitao sam u Lk, tamo su inace izuzetno "susretljivi", znači niÅ¡ta.
Ako netko slučajno neÅ¡to zna o tome, pitanja ili neka knjiga .. bio bi jako zahvalan.
Nemojte mi samo reći da su to logička pitanja u svezi broda jer već odavno ne radim na brodu nego u ofisu...itd

Hvala velika

Last edited:
DETALJI O TEČAJU

Članovi posade kojima se na brodu, jahti ili platformi povjeravaju poslovi glede rukovanja brodicom za spaÅ¡avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke moraju savladati program izobrazbe i položiti istoimeni ispit (STCW VI/2). Pomorska izobrazba sastoji se od teorijske i praktične nastave a obuhvaća slijedeće teme:

Plovila za preživljavanje – brodice za spaÅ¡avanje, splavi za spaÅ¡avanje i spasilačke brodice; osobine, konstrukcija, oprema i inventar
Oprema za spuštanje – gravitacijske sohe brodice, sohe za slobodni pad
Sohe (dizalice) splavi, kombinirane sohe za spasilačke brodice i splavi
MES – pomorski sustavi za napuštanje broda
Napuštanje broda ili platforme, udaljavanje, tegljenje splavi, podizanje na brod ili platformu
Komunikacija – EPIRB i SART, VHF prijenosni primo-odaÅ¡iljači
Pirotehnička sredstva, oprema za signalizaciju, signali pogibelji
Motor i oprema brodice za spaÅ¡avanje i spasilačke brodice; pokretanje, sustav hlađenja, punjenje baterija, održavanje
Sustav oplakivanja – vodeno hlađenje brodice, sustav interne dobave zraka
Rukovanje brodicama, preživljavanje i organizacija života u plovilima, nevrijeme, lokacija
Spašavanje helikopterom; komunikacija, evakuacija sa broda, evakuacije iz plovila za preživljavanje, podizanje osoba
Prva pomoć; tehnike oživljavanja, zbrinjavanje osoba i koriÅ¡tenje priručnih sredstava

pozdrav

pozdrav

Hvala na informaciji, probati ću negdje naći neÅ¡to usvezi tog.
Za većinu ja nisam nikada čuo ranije.

pozdrav

pozdrav

Hvala na informaciji, probati ću negdje naći neÅ¡to usvezi tog.
Za većinu ja nisam nikada čuo ranije.

Kupio sam knjigu na pomorskom faxu u Rijeci i dobio pitanja. Sve 80 kn.
Ima 20 pitanja kao teorije i 20 praktičnih. Pod svakim pitanjem ima 3 podpitanja.
Za sebe mogu reći da to ne bih sigurno položio, ako mi ne bi progledali kroz prste, da nisam kupio knjigu.

Za 4 breveta, 1 novi i 3 obnoviti, bio sam 15 minuta i sigurno 10-ak pitanja. :)

Back