Polarcus

Marijan3062

New member
Pozdrav svima!

Zanima me ako itko ima iskustva sa ovom kompanijom jer mi je ponuđen posao kao trainee observer. Inače je seismic kompanija, imaju 8 brodova, osnovana 2008. Svaka informacija je dobro doÅ¡la:)

pOlarcus je top kompanija u businessu !

Moses to ovako gledat:

1. Polarcus
2. Polarcus
3. Polarcus
4. Eidesvik
CGG
Western Gecko
PGS

Dosta ti je to. Cestitam na poslu.

koliko san cuja firma je super, sve noviji brodovi...ali da je nauticar tamo ka marioneta,tj. samo radar observer...
takoder san cuja da je firma nastala tako sta Western Geco nije zelija/moga preuzet neke novogradnje pa su neki drugi uletili i sad ih prešišali na trzistu...

Evo jedan momak iz Rijeke je aplicira samo na njihovu web stranicu bez offshore iskustva i uzeli su ga.Ide ka mechanic trainee 5tjedana on / 5 tj. off placa 2400eur plus svi doprinosi.
Ide sad u Dubai polagat offshore brevete.

Sritno!

Frima vise nego dobra ,ali da bas onaj raspored stoji to nije istina jer eto trenutno ako Bilich nijeu pucen u stvar CGG je bakrotira to jest prodaje svoje brodove a ostale nakon projekata vezuje.
Western Geco je dosta iza PGS po placama i ugovorima i uvijetima na brodu ponajvise.
Eidesvik nisam siguran jer nisma bio ali sam cuo da su jako dobri.
U zadnjim izdanim Seismic novinama receno je da je PGS trenutno najajca firma po dobitk u 2013 i prvom kvartalu 2014 godine sa tim da su sada potpisali ugovor sa Shellom sto znaci dai m dosta dobro ide i jos grade jedan brod TITAN klasa koji je trenutno najsiri brod na svijetu i koji snima sa cak 26 strimera .
Brod je sirok 70 metara a dugacak 104 i nema sto nema na njemu.
:uzdravlje

Frima vise nego dobra ,ali da bas onaj raspored stoji to nije istina jer eto trenutno ako Bilich nijeu pucen u stvar CGG je bakrotira to jest prodaje svoje brodove a ostale nakon projekata vezuje.
Western Geco je dosta iza PGS po placama i ugovorima i uvijetima na brodu ponajvise.
U zadnjim izdanim Seismic novinama receno je da je PGS trenutno najajca firma po dobitk u 2013 i prvom kvartalu 2014 godine sa tim da su sada potpisali ugovor sa Shellom sto znaci dai m dosta dobro ide i jos grade jedan brod TITAN klasa koji je trenutno najsiri brod na svijetu i koji snima sa cak 26 strimera .

Mali ispravak, grade joÅ¡ dva broda Ramform Titan klase, isporuka 2015. godine:). Znači sa postojećih 14, joÅ¡ dva dolaze. Uvjerljivo jedan od jačih igrača u industriji

CGG nije bankrotira nego je odjeba Wilhelmsen i vise ne uzima WIlhelmsenove ljude. S obzirom da je CGG glavni partner Totalu cisto sumnjam da ce ikad bankrotirat. CGG ima dobre place. Bolje od PGS-a. A i CGG je u potpunosti otplatio GEO klasu ( one koji su baš njihovi u djelu ) tako da nemaju kredite za razliku od drugih...

WG ima bolje place od PGS-a. Ugovor je isto 35 dana. Nema puno vise love ali ima. Cak i kontraktori imaju bolje place od stalno zaposlenih na PGS. Inace za WG krca Nautec agencija za prvi put. Nakon 5 ugovora može se razmatrati direktno zaposlenje. Uvjeti zivota su losiji jer WG ima dosta prerađenih kočarica :hihi

PGS Je dobra firma i može biti joÅ¡ amo bolja. Imaju dobre brodove. Početna plaća u PGS-a je možda i najveći problem..

Eidesvik ionako ne uzima naÅ¡e pa o njima ne triba ni pričat puno.

Sve su to dobre firme i di god se upadne triba biti sritan. Å ta se stvari tiče uvik može bit da smo u krivu , zato i služi forum.. uvik su nove informacije dobre..

Sritno svim seizmičarima , zanimljivi su to brodovi... Å¡teta Å¡to ih većina nema DP.. ( Polarcusovi svi imaju )...

:uzdravlje:uzdravlje

Last edited:
CGG nije bankrotira nego je odjeba Wilhelmsen i vise ne uzima WIlhelmsenove ljude. S obzirom da je CGG glavni partner Totalu cisto sumnjam da ce ikad bankrotirat. CGG ima dobre place. Bolje od PGS-a. A i CGG je u potpunosti otplatio GEO klasu ( one koji su baš njihovi u djelu ) tako da nemaju kredite za razliku od drugih...

WG ima bolje place od PGS-a. Ugovor je isto 35 dana. Nema puno vise love ali ima. Cak i kontraktori imaju bolje place od stalno zaposlenih na PGS. Inace za WG krca Nautec agencija za prvi put. Nakon 5 ugovora može se razmatrati direktno zaposlenje. Uvjeti zivota su losiji jer WG ima dosta prerađenih kočarica :hihi

PGS Je dobra firma i može biti joÅ¡ amo bolja. Imaju dobre brodove. Početna plaća u PGS-a je možda i najveći problem..

Eidesvik ionako ne uzima naÅ¡e pa o njima ne triba ni pričat puno.

Sve su to dobre firme i di god se upadne triba biti sritan. Å ta se stvari tiče uvik može bit da smo u krivu , zato i služi forum.. uvik su nove informacije dobre..

Sritno svim seizmičarima , zanimljivi su to brodovi... Å¡teta Å¡to ih većina nema DP.. ( Polarcusovi svi imaju )...

:uzdravlje:uzdravlje

Postovani kolgea evo reci cu Vam iz prve ruke da nije problem sto je CGG odjeba Wilhelmsen vec sto su njihova tri broda dana na prodaju,CGG je 25/04/2014 godine izgubio ugovor i sa Totalom,bas sam bio na brodu od CGG kad je dosao mail i sada posto su to Francuzi uzela ih je Francuska vlada da rijese par snimanja koja su im ostala a vec su polvicno placena i na zalost to je to od njih,najvijerojatnije se povlace iz off-shore i idu na on-shore biznis.
Pošto m ije prijatelj na WG a ja sam trenutno na PGS mogu vam reci da PGS ima 1500USD vecu placu i svaku godinu po ugovoru ide 3posto gore.
Ovo za Edisvik je cista znanstvena fantastika ako se upadne na njih to ste u pravu i to potpisujem
Ja se slazem da mozemo biti u pravu i kao sto ste naveli zato i jesmo ovdje da jedni druge ispravljamo radi boljeg sutra.
:uzdravlje :uzdravlje

Ako je pogubio sve ugovore s Totalom onda mu se loše piše.

I ja imam slučaj prike na WG i njemu je 2k USD veća plaća nego na PGS pa to valjda sve po dobrom starom dogovoru vridi.

Taman se jedan od polarcusovih blizanaca vrti tu po oil fieldu "breagh A"

Sent from my C6903 using Tapatalk

Ako je pogubio sve ugovore s Totalom onda mu se loše piše.

I ja imam slučaj prike na WG i njemu je 2k USD veća plaća nego na PGS pa to valjda sve po dobrom starom dogovoru vridi.

Ne znam koji je rank ti prika,ja ovo kazem za plate 2nd.off. i 3rd.eng. jer sam vidio platnu listu njegovu i znam svoju :)

Dobar dan kolege,
koliko sam upoznat Polarcus u zadnje vrijeme nudi prilično manje plaće nego u početku pred 4-5 godina.
Skupili su iskusne ljude i polako se stabiliziraju. Ja sam na WG-u, zadnje dvije godine pod stalnim ugovorom.
Plaće nisu loÅ¡e kad se sve skupa zbroji s Gainshare-om i on board bonusom, naravno da svi tezimo ka boljem.
Mogu reci jedino da je firma zaista stabilna i kad se jednom zaposlis posao ti je poprilično siguran, bas iz moje smjene neki idu u penziju krajem godine. Mislim da penzija od 2000 dolara za elektricara nakon 20 godina na firmi i nije loÅ¡a ako ćemo biti realni.
Zamolio bih kolege ako imaju malo dublja saznanja o PGS-u da podijele s nama.
Ja koliko znam PGS ne uzima maritime department za stalno nego su pod ugovorima.

We take on recently-qualified deck officers and engineers periodically; please follow our careers website for vacancies.

Molim vas ako netko zna na koji bi se mail mogao javit, te pokusat se probit na polarcus.

Back