Nove regule

Moze ima zemalja ko u prici...naravno non eu...ali onda krece problem ko sto ga imaju i kriminalci a to je kad kupis auto pa kad te porezna pita odakle pare...ima tu problem i sa licrncama ali taj problem je rijesiv ne zahtjeva puno mudrosti....stvar je u tome zasto bi se ja sakriva od koga...ja i zelim placat sve to ali pravedno...da sutramogu docu u bolnicu zurno napravit pretrage i to besplatno...ocu imat neku penziju sutra...i to ocu legalno dobit nekom sudskom presudom ili dogovorom
Ovo potpisujem.

Aj reci tom svom prijatelju da bi ti malo prosvjedova jer placas zdravstveno a nemos ga koristit nego moras ic privatno.
Masu ljudi ja znam koji bi radije bili doma gladni nego išli navigat. A dosta ih je završilo pomorske škole pa ne navigaju jer je teško. Svako se bori za svoja prava. Samo uvjek fali složnost.

Vecina ekipe pise lipo i sta bi trebalo biti normalno.
ali vratimo se u stvarnost a to je da ce nam uzimati nas novac kad god pozele a mi se mozemo zaliti upravi vodovoda.

To je tako vec dugo vrimena i ide samo na gore.

Upravljanje ljudskim resursima 5500kn (dali je to potrebno upravitelju koji ima 62g a naviga od dcadesete?)

Dogodine ce staviti upravljanje misem i tipkovnicom za 5000kn i svi ce morati platiti ako zele dobiti svoje bravete.

Sto se mirovine tice, ja sam 99% siguran da ce je malo tko viditi od ljudi koji imaju danas izmedju 20 i 30g i ako je vide to ce biti za jednu kavu.

A da se 2000kn stavlja svaki misec na svoj racun pa tako 30 godina svi bi imali sigurnu mirovinu.

Problem je u tome sto je za vrijeme juge bio jak mirovinski fond koji je raspolagao sa gotovinom..... netko je sve te pare pokrao i danas se mirovine dobivaju od nasih doprinosa jer je mirovinski fond u minusu.

Ante ok...ali nisan ja protiv sociale i danasnjih penzionera ali ajmo brate ic na 2000kn pa penzionerima daj sad 1500a nama neka ostane 500opet dobro sa nekim min kamatama imat ces neku penzijicu...a nemoj mislit da ces dozivit 100ka danas bakice

Zato zara i govorim da nema sanse da vidimo penziju jer ce malo tko doziviti 65g a i ako neko dozivi krepati ce od gladi :-)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Evo ovako. Čovjek je nakon 40 god navigavanja na strancu i redovitog plaćanja mirovinskog kao pomorac, prije dvije godine dobio 2100 kn mirovine. Da, nisam rekao da je od tih 40 , 30 plovio kao prvi časnik palube.

U naÅ¡oj profesiji jako je nesigurno. Kao prvo koliko pomoraca ima sigurnost u kompanijama, ja mislim manje od 25 %. MožeÅ¡ dobit okaz sad sad, da li Å¡to kompanija propadne il odlukom da se mjenja posada, proda brod...... A za ukrcaj jako je teÅ¡ko. A nama se računa samo sea service pa vi računajte koliko treba za skupit 10 godina navigacije, nekom 20 godina a nekom 30 godina.... Danas imaÅ¡ za mercedes a sutra možda kruha gladan a niko ne stoji iza tebe. Evo ima i kolega Å¡to nahebu po svjetu a niko nije iza njih osim ljepe riječi i suosjećanja od par osoba i to je to. I joÅ¡ uvjek svi samo pričaju i blebeću a niko niÅ¡ta ne poduzima niti će jer će ispast budala......I gdje je tu adekvatno rjeÅ¡enje. Kuda ide ovaj brod?

Jesi li ti to pobornik pokojne juge kad nazivaš Hrvatsku marinetskom?

A Å¡to si se Fićo najidio oko toga Å¡to sam nazvao Hrvatsku marionetom? Marioneta je ona lutka na koncima koje netko drži i ona pleÅ¡e kako taj hoće. Nema bolje usporedbe za Hrvatsku. A Å¡to se tiče SFRY-ot, bila je ona kao sistem bolja od ovoga, samo toga ljudi nisu bili svjesni i nisu cijenili. Svrh pogače htjelo se i kruha, a sad kusamo govna svi skupa.

Å to se tiče patriotizma, kada se izmisli uređaj za mjerenje istog i mjerna jedinica onda ću utvrditi stanje.

Jedino Å¡to znam je da nisam autoritarna ličnost, odnosno nisam ovcoliki.

:kafa

Last edited:
Zato spremajte svoje novcanice u carapu i ispod kusina jer jedino tako moze biti sigurna i mirna penzija

Zato spremajte svoje novcanice u carapu i ispod kusina jer jedino tako moze biti sigurna i mirna penzija

e to ti je dupli trosak,placaj onim parazitima ionako neces nista imat za stare dane a onda se jos mora i pod madrac gurat ako se bude imalo od cega

AntiÅ¡a.., nije ni to sigurno. Jer vrijednost novca se određuje iza kulisa, nekim dogovorom. Ti spremiÅ¡ dolare u čarapu a oni ih obezvrijede.., spremiÅ¡ eure oni obezvrijede i to. Treba naći neki novi modus življenja, al' ne znam kako ni Å¡to.

Nu.., gledam Mladeno se šulja oko ovog topica.., al' stavove svoje ne izjašnjava???

:hihi

Svega po malo , na 4 dila znaci dolar, euro, funta, kuna i nesto u zlatu:-)

To je za one koji imaju puno.

Nekretnine otpadaju jer im vrijednost nece rasti a samo nas jos moze oporezovati.

Ja sam trenutno dolar/euro/kuna ali nemam puno.......haha

Meni caca nakon cilog zivota isa u penziju kad recen cilog znaci od svoje 16godine...danas ima 68 god i penziju od 2100kn...od cega mu ovrha skida 700kn...eto...isa prvo u penziju a onda u doktora i evo peta godina da se bori sa bolesti...pa eto primjera.....sto se tice gladi samo bokun zemlje a valjda ce i dica dat za kruh...aako ne ni to onda rasprodaja i hi life do kraja

Nu.., gledam Mladeno se šulja oko ovog topica.., al' stavove svoje ne izjašnjava???

:hihi

stav je jasan ali hebiga ne pali,plati sve sto trebas platiti drzavi i poslije uzivaj zasluzenu mirovinu.problem je sto placas za desetoricu a shodno tome dobijes i 10-ti dio... i ne nadaj se boljemu jos dugooooooo.ustvari imam ja rijesenje za cijelu ovu nasu situaciju;jednom sam davno jednog starog kapetana pitao ima li mozda on rijesenje za ovo sr*nje ...
kaze on meni :nama bi bilo najbolje da zaratimo sa amerikom !
ja ga pitam pa zasto kapetane ?
kaze meni sijeda glava:ako dobijemo dobro je a ako izgubimo jos bolje !

FeQvaEN.jpg

Ev nakon viÅ¡e od godine dana dobia uplatnice na kojima piÅ¡e DUG .U međuvremenu sam plaćao sam uplatnice koje bi ispisale tete s porezne.
Sad me zanima ekipa dali ste i vi dobili takve jer prije bi unutra s uplatnicama bilo i rješenja za koji misec i šta ,a sad samo uplatnice s natpisom DUG i to je to :udriglavom

Ev nakon viÅ¡e od godine dana dobia uplatnice na kojima piÅ¡e DUG .U međuvremenu sam plaćao sam uplatnice koje bi ispisale tete s porezne.
Sad me zanima ekipa dali ste i vi dobili takve jer prije bi unutra s uplatnicama bilo i rješenja za koji misec i šta ,a sad samo uplatnice s natpisom DUG i to je to :udriglavom
meni isto tako pisalo zadnja dva puta.
hebo ih dug. ne dugujem nikome nista. samo me drzava hebe s tim dugovima i bas su zasrali s tim izrazom

Ev nakon više od godine dana dobia uplatnice na kojima piše DUG..,

Hebiga.., pa to sam ja ovdje obnarodio najmanje deset puta, a neki mislili da lažem! BTW, evo me ovamo s druge strane Adriatičeskova mora. ZnaÅ¡ Å¡ta mi pari.., neće ni ovo preduzeće dugo poslovati. Hebenti, stavili nas u hotel, idemo na spizu na račun preduzeća u obližnju mehanu... i to moraÅ¡ tri pijata poist, a niÅ¡ta ne radimo. Totalni prančiok!

Ne može ovo preduzeće trajati dugo, na ovaj način.., žderat a ne radit niÅ¡ta! Dobio sam i pohvalu da parlan talijanski dobro, a popio sam samo pola boce vina.., a Å¡ta bi tek rekli da sam maznuo dvi boce?!

Sutra ću se početi malo educirati.., ima joÅ¡ najmanje 20 dana do partence.

;)

Ima san ja slican slucaj. Dodje mi dug od 7000 kn a znan da san platija sve. Oden kod gospodje u poreznu i pitan-kaze ona da teta sta vodi nas pomorce trenutno ne radi i pokida uplatnice isprid mene. kaze ako si platija, nemas sta brinuti. Aj dobro. nakon 3 sdmice dodju nove uplatnice-dug + kamata=9000 kn. Opet odem doli sa svim placenim potvrdama i jopet ista radi i kaze da "nasa" nije jos dosla i a se ne brinem. Navodno ona ne moze uci u sistem da vidi moje podatke. Ostavin taj put uplatnice kod nje.Obecala da ce rijesit. Nedugo nakon toga dodje mi 11000 kuna duga i da ce bit ovrha ako ne podmirin. Vec lud ionako, treci put oden doli i sad bila ona sta vodi pomorce. Pogleda u kompjuter i kaze da je preplaceno a ne da ima duga. Pitan je zasto je tako a ona kaze da Zagreb obradjuje pa proslijedjuje Splitu a onda Split Solinu i da kasne par miseci. Tako da nisan nista platija taj put. nemos bit pametan. Najbolje svaki misec placat sam i ne cekat na poreznu.

to će bit i moj "modus operandi" u buduće. Ćirnit u "NN" svaku toliko za provjerit osnovicu, kalkulator u ruke i platit po iskrcaju.

Back