Nove regule

Ovaj odgovor kapetana "zaratit s amerikon" je vrh!!
Evo npr sta se meni desilo, volin se informirat di god stignen i koliko god mogu, i obicno ja kazen kolegama koje dodju na firmu sta, kako i di. I kako placam doprinose i porez u U.K. Za nasu poreznu treba ti S1 tiskovnica koju ti salju iz engl a prilazes je nesto kao dokaz da si na britanskom mirovinskom i poreznom sustavu, i naravno za 2013/2014 san to sve sredija i super, ali nisan pita i niko mi nije reka da je tribalo sad to ponovit nakon godine zaposlenja......ostajem bez jebenog osiguranja u hrvatskoj, odma san jos prosli misec ka san bija tu napravija zahtjev i sve posla u britaniju, dobija odgovor da mi je prosla aplikacija ali da su u guzvama te da cu se morat strpit......a do tada iako je sve jasno ko dan nasim pravnim procesima i virtuoznim faktorima koji odlucuju kako ce i sta bit nisan bas "kjaro" , znaci dragi jebi se iako sve regularno placas i radis, do daljnjega si Neosiguran!!!!!!
Je djelom je moja greska, ali ovo sve sta trebas cinit vec ide u sfere "činovnicke vjestine".

Sent from my iPad using Tapatalk

to će bit i moj "modus operandi" u buduće. Ćirnit u "NN" svaku toliko za provjerit osnovicu, kalkulator u ruke i platit po iskrcaju.
Cek sad.jel triba to radit ili u poreznu da ti oni izracunaju pa onda uplatit.
A ne cekat uplatnicu.
neznan jel grijesin ali ako se redovno prijavljujes i odjavljujes u kapetaniju kad ides ili dolazis sa broda onda lipo cekas uplatnice da dodu.kad dodu uplatis i cao bao.mislin da tada nena nikakvih dugova.da na uplatnici pise datum i da tribas platit u roku tolikobi toliko dana.
Ako dodu opet iste uplatnice ne radis nista

Evo danas i u novinama da bi se tibalo ic prijavljivat u roku 30dana na hzzo..u suprotnom gubis osiguranje...pa hater i heben znaci ja cu platit uredno a necu bit osiguran??pa ako je to stvarno tako jeli ima ko ode na forumu ko je voljan ic u proces protiv ovoga bezakonja???ovo je dosad bilo ubi boze ali ajde ali ovo ke stvarno previse

Evo danas i u novinama da bi se tibalo ic prijavljivat u roku 30dana na hzzo..u suprotnom gubis osiguranje...pa hater i heben znaci ja cu platit uredno a necu bit osiguran??pa ako je to stvarno tako jeli ima ko ode na forumu ko je voljan ic u proces protiv ovoga bezakonja???ovo je dosad bilo ubi boze ali ajde ali ovo ke stvarno previse

Crta Zara.., nu, a što mucaš ovo zaboldano, yebenti?

Triba jasno i glasno reći - yebebalo im mater milijarda i pol Kineza!

A jooooo..,

:udriglavom

Ja sam danas poludio.Vratio sam se s broda 6.11.Na kapetaniji sam ovjerio matrikulu 7.11.
Danas isa na zdrastveno da se prijavim po ovoj "novoj reguli" i kazu mi da je nemoguce.
Da me jos s kapetanije nisu prijavili.I sad ludila odem opet na kapetaniju kazu oni da su me tek jucer prijavili da im je guzva bla bla bla.... pa da ide prvo na mirovnisko.Njima treba 5-6 dana i tek tad se mogu prijavit na zdrastveno.
Znaci zakljucak svega je za nas koji smo na kratkim ugovorima.Od 30-35 dana godisnjeg na zdrastveno smo prijavljeni samo 15-20 dana.Nedao bog da nam zatreba zdrastvena skrb u periodu kad doma dodemo hebali smo jeza u leda tad.

A moremo se ode zajebavat...ali bogami ovo je previse....trebalo je bit da mores osigurat i familiju priko sebe...sad odjedanput nemoj stic se prijavit i gubis zdrastveno kad ti je jedino potriba...a placas uredno...daj pa jel se more skupit 10ljudi da posaljemo bar neki protest ili neko pismo pa da vidimo jel se sto da napravit...jer pisanem po forumu necemo nista napravit...nije me briga oce neka supcina od pomorca imat korist od toga ili ne ali bar za ovo malo postenih da napravimo nesto

Nove regule

slazem se sa crta zara,tribalo
bi bar nesto probat

evo sad triba jos 7 😃

Sent from my iPhone using Tapatalk

A di su zadrani...pa poznati su po prkosu :-) ajmo ljudi naci cemo se zatrazit pomoc od kojeg odvjetnika za mapisat pismo...koliko ja znan to nemore kostat vise od 800kn

A moremo se ode zajebavat...ali bogami ovo je previse...

Zara, ne zayebavamo se uopće, barem ne ja. A za "previÅ¡e" mogu reći da je to previÅ¡e blagi izraz. I Å¡to činiti? Ovaj roÅ¡avi idijot mi se zgadio deset puta viÅ¡e nego Yatza. Nije mi jasno uopće koji je to mehanizam u ljudima koji ih potječe da idu za neku ulogu, a za nju nisu dorasli niti izdaleka. (Mislim na roÅ¡avog majmuna Milanovića.., obično govno).

Konkretno, o zdravstvenom kako ja gledam na njega - taj sistem nije definiran niti na nivou terminologije. Bolnica je zdravstvena ustanova, tj. poduzeće kao i Å¡kver ili bilo koje drugo. Posao im je liječiti ljude. Zdravstveno osiguranje se bavi osiguranjem, jednako kao ona osiguranja za vozila. Å to je sad problem uvesti plaćanje na godiÅ¡njoj bazi, kao za automobil. I Å¡to ga boli qrac gdje sam ja, da li uopće radim i Å¡to radim.

:kafa

Last edited:
Trebalo bi tražit da to mirovinsko i socijalno bude opcija a ne da smo primorani. Jer nemogu nas strpat u isti koÅ¡ sve. Oni koji hoće da ne plaćaju nek ne plaćaju nekvse snađu sa Å¡tednjama, privatnim osiguranjem ili kako hoće. A oni koji hoće da plaćaju mirovinsko i socijalno, onda da se sve stavi u jedan ured a ne trčat okolo i čekat ko zna koliko. Onda da ljepo razrade za pomorce koji imaju duge i kratke ugovore te opcije da mogu birat koji model hoće..... A ne ovo Å¡ta je sad. Al eto treba ljudi i volje za napravit neÅ¡to. Ajmo kolege to za sebe i svoje radi se.

Ma samo da se nademo...sto se mene tice meni.bi tribalo sto vise imena i prezimena koja ce podrzat papir koji bi sastavija kod odvjetnika...a ako je ko voljan dat doprinos sa nekon idejom kako sto ili novcanom je vise nego dobrodosa

Aj vidit će mo Å¡ta će bit kroz par dana hoćel se skupiti Å¡ta il stvarno boli đon ekipu, pa će ostat na priči i kavi.

Back