Nove regule

Sto se mene tice u ovom trenu nebi dobili nista nego bi jos jace okrenuli ljude protiv sebe ja to razumin...ali opet valjalo bi dat u novine neki clanak tipa koliko pomorci doprinose mirovinama i zdrastvu a nista od toga nemaju.....broj 2...hebes proosvjed....treba se i skupit a i organizirat a od toga nece bit nista....nego trebalo bi se skupit pa onda na sud i ne na hrvatski...svak moze doprinit ko zeli 500kn pa da se sudskim putem traze prava pomoraca..jer ovo sto je nelogicno..nema veze sa vezom...mislim ja jedva doden doma za napravit magnetsku a oni meni da treba cekat godinu dana...pa umrit cu do tad ko ce in punit onda kasu...slomija san rebra..proobija pluca...3 000kn ...a ko ce daljepisat koliko je toga

Ocu rec da san voljan prikupit potpis svih koji su jezadovoljni....kontaktirat ljude koji su na moru i uz pomoc nekog odvjetnika sastavit upozorenje pred tuzbu HR vladi...pa bar da pokrenemo neke razgovore vec bi puno dobili

to zvuci dobro, ali od svih problema u drzavi...j.. se svima za pomorce (a i vecinu pomoraca) samo sta shvate u kakvim su govnima kad ostanu na bolovanju i bez svojih primanja a onda su bolesni, bez posla pa su tek onda nigdi.
triba naci nacin za maknit lovu iz proracuna, stavit ovde upute da svaki novopeceni pomorac usvoji praksu pa da vidis kako bi se mijenjale stvari...ekspresno

Ma je zizi ali pricamo o sudstvu i pravdi sto nema veze sa stanjem u drzavi...a ako su nasi sudovi korumpirani ima evropskih...uglavnom bitno izbjec sud i ici zza stol...nasi sindikati su dobro podmazani da muce...ne vidin uopce njihovu svrhu..jer ja njih ne podrzavam a na kraju krajeva sve je njihovo maslo

ma razumin ja sta ti govoris, u neku ruku se i slazem, ali izgubila sam vjeru u ljudski rod opcenito. hrvatski makroi i lopovi=eurposki=svjetski
i da za 5-10 godina dobijes presudu u korist pomoraca kad bi ovi to proveli....

triba naci nacin za maknit lovu iz proracuna, stavit ovde upute da svaki novopeceni pomorac usvoji praksu pa da vidis kako bi se mijenjale stvari...ekspresno

ZIZI.., što si mislio pod ovim zaboldanim?

Ako si mislio pod tim da uzmeÅ¡ neku korist iz proračuna, ma bilo kakvu.., zaboravi na to. Ako si pak mislio na neku vrstu exodusa, to jest da se mi pomorci financijski maknemo Å¡to dalje od sistema, da nas da prostiÅ¡ ne yebu.., onda to podržavam. Ali ni ovo drugo nije izvedivo potpuno, no parcijalno jest. Treba stalno biti na oprezu i čuvati se odvratnih hijena!

Aj.., gospodo, pozdravljam Vas svih, do daljnjega,

Idemo dalje ;)

Moze ima zemalja ko u prici...naravno non eu...ali onda krece problem ko sto ga imaju i kriminalci a to je kad kupis auto pa kad te porezna pita odakle pare...ima tu problem i sa licrncama ali taj problem je rijesiv ne zahtjeva puno mudrosti....stvar je u tome zasto bi se ja sakriva od koga...ja i zelim placat sve to ali pravedno...da sutramogu docu u bolnicu zurno napravit pretrage i to besplatno...ocu imat neku penziju sutra...i to ocu legalno dobit nekom sudskom presudom ili dogovorom

Moze ima zemalja ko u prici...naravno non eu...ali onda krece problem ko sto ga imaju i kriminalci a to je kad kupis auto pa kad te porezna pita odakle pare...ima tu problem i sa licrncama ali taj problem je rijesiv ne zahtjeva puno mudrosti....stvar je u tome zasto bi se ja sakriva od koga...ja i zelim placat sve to ali pravedno...da sutramogu docu u bolnicu zurno napravit pretrage i to besplatno...ocu imat neku penziju sutra...i to ocu legalno dobit nekom sudskom presudom ili dogovorom

amen...

Zizi nije utopija tako su govorili gucu casperu dalmosu itd kad se radilo o PPOP....pa se nisu svi zahtjevi ostvarili ali najbitnije je...p.s.neka se ne ofendi niko ako ga nisan spomenija iman DnV i.

engineer vidim tu si vec 3 i po godine malo aktivan,ok mozda nisi mogao a vidim da nisi ni upoznat.bila je ideja,bila je i realizacija (UPH Udruga Pomoraca Hrvatske) bili smo i cimbenik ali hrvatski jal i unutrasnji neprijatelj je proradio svojstveno hrvatima i sve je poslo u 3 lpm....

Lider - Arhiva - Pomorci najavili prosvjed u Splitu

ali nerado se vracamo na te teme .....

ako ne pisem dnevno po 500 blesavih postova ne znaci da nisam aktivan?! pratija san tu ideju od zacetka, samo steta nazalost da se nije moglo realizirat. netko je napisa utopija, je, slazen se.. ali i kad je ovaj forum nasta rekli su da je to utopija pa na kraju puno je ljudima pomoga, ukljucujuci i mene..
e tu se onda volin aktivirat, napisat nesto korisno..

pozdrav svima

gavro ja sam mislila da se vasa lova jednostavno ne slijeva vise u proracun i onda to postaje njihov problem!

Ok.., jasno mi je tek sad ovo zaboldano. Slažem se po tom pitanju.., kada bi im organizirano napravili novčani bojkot klekla bi ova marionetska tvorevina za sedmicu dana. Pazi ovako, ako uzmeno da mi donesemo u ovu jamu bez dna milijardu godiÅ¡nje.., naravno razumije se da govorim o evrima. To ukupno za 24 godine otkada postoji ova marionetska mafiozno-koruptivna tvorevina iznosi 24 milijarde? A možda donesemo i dvije milijarde godiÅ¡nje.., odnosno za 24 godine skoro 50 milijardi. Toliko je upravo (najmanje) pokradeno u Hrvatskoj od 1990 do danas.

Sad toj naÅ¡oj zaradi dodajte zaduženje Hrvatske koje su napravili, a iznosi preko 50 milijardi. A gdje su novci od prodaje banaka, telekomunikacija i poduzeća iz bivÅ¡e Yuge? A gdje su novci kojima ste platili stanove ponovo nakon Å¡to su vam ih roditelji dobili i platili u bivÅ¡em sistemu?

I pored toliko novca danas smo spali na stanje gladi. Ne mi pomorci nego ostali građani.., jučer sam sreo prijatelja, 8 mjeseci nije primio plaću.., oÅ¡uÅ¡io se kao čačkalica!

Aj reci tom svom prijatelju da bi ti malo prosvjedova jer placas zdravstveno a nemos ga koristit nego moras ic privatno.

boldala sam mislila jer sam zensko.
ja sam uvik za borbu ali jednostavno u ovom trenutku i dugo u buducnost ne vidim nadu za promjene u pomorstvu, previse je drugih gorucih pitanja u lijepoj nasoj

Ok.., jasno mi je tek sad ovo zaboldano. Slažem se po tom pitanju.., kada bi im organizirano napravili novčani bojkot klekla bi ova marionetska tvorevina za sedmicu dana. Pazi ovako, ako uzmeno da mi donesemo u ovu jamu bez dna milijardu godiÅ¡nje.., naravno razumije se da govorim o evrima. To ukupno za 24 godine otkada postoji ova marionetska mafiozno-koruptivna tvorevina iznosi 24 milijarde? A možda donesemo i dvije milijarde godiÅ¡nje.., odnosno za 24 godine skoro 50 milijardi. Toliko je upravo (najmanje) pokradeno u Hrvatskoj od 1990 do danas.

Sad toj naÅ¡oj zaradi dodajte zaduženje Hrvatske koje su napravili, a iznosi preko 50 milijardi. A gdje su novci od prodaje banaka, telekomunikacija i poduzeća iz bivÅ¡e Yuge? A gdje su novci kojima ste platili stanove ponovo nakon Å¡to su vam ih roditelji dobili i platili u bivÅ¡em sistemu?

I pored toliko novca danas smo spali na stanje gladi. Ne mi pomorci nego ostali građani.., jučer sam sreo prijatelja, 8 mjeseci nije primio plaću.., oÅ¡uÅ¡io se kao čačkalica!

Jesi li ti to pobornik pokojne juge kad nazivaš Hrvatsku marinetskom? More bit da si se ti borija za nju pa je ovako pogrdno nazivaš?

Ako misliÅ¡ na političare koji su nas doveli do ove situacije, onda se slažem ali nemoj protiv Hrvatske.

mislim da misli nesto u ovom stilu. vidila sam da neko na forumu ima ovo u potpisu

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno BuÅ¡ić je napisao:

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu ruÅ¡ila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ...

... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naÅ¡i kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naÅ¡i budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerjeÅ¡ivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!" (Bruno BuÅ¡ić)

Nazvat nekog jugonostalgicarem je uvijek bio argument za dobit svaku raspravu.
Ja bih radije da je obrnuto ali ne pada mi na pamet niti jedan jedini primjer gdje smo odbili skinut gace i naguzit se, vec vazda balamo kako nam netko rece :) I to balamo na svim razinama, od seoskih jada koji se jeftino prodaju za glas pa sve do drzavne razine gdje uvodimo ZERP, sankcije iranu, vize rusima, itd. Jeli to dovoljno marionetski? :(
Svjestan sam da mogu sad popit ban jer politika na forumu je zabranjena ali eto ga.

Back